lördag 3 maj 2014

Katrinplommonsufflé


Mums!
Idag lyxade vi till det med mormors goda katrinplommonsufflé eftersom hon var på besök. Jag kan varmt rekommendera denna efterrätt! Varsågod – här är receptet:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och sockra formen hela vägen upp mot kanten. 

Ingredienser:
6 st äggvitor
1 dl strösocker
2 st barnmatsburkar med katrinplommonpuré
Vispgrädde till servering

Gör så här:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund. Rör försiktigt i katrinplommonpurén. Häll smeten i formen.

Ställ in mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
OBS! Öppna inte ugnsluckan förrän den är färdig.

En sufflé ska aldrig låta vänta på sig, så hugg in direkt! 

Serveras med vispad grädde.


Inga kommentarer: