Lika färggrann som god. |
Det tar ungefär en kvart att sno ihop tårtan, men förvara den minst 6 timmar i kylen innan servering.
8-10 personer
Ingredienser:
150 g kavring
75 g smör
5 gelantinblad
200 g kallrökt lax
4 msk hackad gräslök
500 g naturell keso
2 dl lätt crème fraiche
1 krm vitpeppar
3 nypor salt
ca 150 g löjrom
Gör så här:
1. Smält smör i en kastrull. Smula kvaringen i en matberedare. Häll på det smälta smöret och blanda. Lägg blandningen i en pajform med löstagbar kant och klä in botten med plastfilm. Tryck ut blandningen till en slät botten.
2. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
3. Kör lax och gräslök i en matberedare. Tillsätt keso, crème fraiche, vitpeppar och salt.
4. Smält gelantinbladen i en kastrull med 1 msk vatten (svag värme). Blanda därefter i laxröran. Rör runt ordentligt och häll upp allt ovanpå brödet i pajformen.
5. Ställ kallt i minst 6 timmar.
6. Bred ut löjromen ovanpå laxtårtan strax före serveringen. Dekorera med citronskivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar