Hemmagjord smörgåstårta. |
Ikväll ska tjejgänget festa loss! |
Hoppas den kommer att smaka. Det är många år sedan jag gjorde en smörgåstårta. Jag hittade inte receptet. Inte så konstigt kanske, eftersom det är från 80-talet någon gång. Men jag minns att man måste lägga ihop de olika lagrena dagen innan tårtan ska serveras. Detta för att den ska bli saftig och god. Du tar vanlig formfranska och klipper bort kanterna (den här tårtan består av fyra lager med 6 brödbitar i varje lager) och inuti tårtan finns leverpastej, gurka, mimosasallad, rostbiff och majonäs/grädde. När alla lager är på plats "bäddar" du in tårtan i majonäs/grädde som piffats upp med lite svart stenbitsrom. Dekorationen av tårtan är valfri, men räkor är ett måste tycker jag.
Hoppas tjejerna äter mycket, för oj så stor tårtan blev... annars får det väl bli matsäck till jobbet imorgon och övermorgon....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar